| Szalonnás újburgonya-saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg újburgonya 20 dkg baconszalonna 1 nagyobb fej lila hagyma vékonyra szeletelve 1 dl fehérborecet 1 evőkanál cukor 1 evőkanál dijoni mustár fél csokor aprított petrezselyem só, bors Elkészítés: A lekapargatott, megtisztított burgonyákat sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. Míg fő a krumpli, a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy teflonserpenyőben ropogósra sütjük. Az öntethez a fehérborecetet összekeverjük a cukorral, a mustárral, kevés sóval és a petrezselyemmel. A megfőtt burgonyákat félbe- vagy negyedbe vágjuk, óvatosan hozzáforgatjuk a felszeletelt lila hagymát, majd meglocsoljuk az öntettel. A tetejét gazdagon megszórjuk a ropogós szalonnával, aki szereti, frissen őrölt borsot is tekerhet a tetejére. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |