Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás Zöldborsófőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg zöldborsó
füstölt szalonna
1 fej hagyma
pirospaprika, só, bors és liszt

Elkészítés:
A megmosott friss zöldborsót (de fagyasztott is lehet) sós vízben kifőzzük, majd forrón áttörjük. Liszttel besűrítjük, a levével elkavarjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd visszatesszük a tűzre, de csak addig, amíg újra felforr.
Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd együtt üvegesre pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, és a tűzről levesszük.
Tálaláskor a zöldborsó tetejére kanalazunk belőle.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás túrókrém » Szalonnás sertésmáj » Baconszalonnás csirkemell » Szalonnás gnocchi
» Szalonnás nokedli » Szalonnás sajtleves » Szalonnás hagymás krumpli » Szalonnás, tojásos krumpli
» Szalonnás burgonyasaláta » Szalonnás torta » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Tiroli szalonnás gombóc
» Szalonnás lapcsánka » Szalonnás-sajtos falatkák » Zöldborsófőzelék extra » Szalonnás masnik


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.