Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás Zöldborsófőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg zöldborsó
füstölt szalonna
1 fej hagyma
pirospaprika, só, bors és liszt

Elkészítés:
A megmosott friss zöldborsót (de fagyasztott is lehet) sós vízben kifőzzük, majd forrón áttörjük. Liszttel besűrítjük, a levével elkavarjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd visszatesszük a tűzre, de csak addig, amíg újra felforr.
Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd együtt üvegesre pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, és a tűzről levesszük.
Tálaláskor a zöldborsó tetejére kanalazunk belőle.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás aszalt szilva » Szalonnás-pórés spagetti » Ponty szalonnásan
» Szalonnás burgonyafőzelék » Szalonnás burgonyasaláta » Szalonnás karfiol » Zöldborsófőzelék diétásan
» Szalonnás zsemlegombóc » Baconszalonnás csirkemell » Szalonnás-hagymás virsli » Tiroli szalonnás gombóc
» Almás-szalonnás pecsenye » Szalonnás hagymás krumpli » Zöldborsófőzelék extra » Szalonnás rakottas


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.