Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás Zöldborsófőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg zöldborsó
füstölt szalonna
1 fej hagyma
pirospaprika, só, bors és liszt

Elkészítés:
A megmosott friss zöldborsót (de fagyasztott is lehet) sós vízben kifőzzük, majd forrón áttörjük. Liszttel besűrítjük, a levével elkavarjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd visszatesszük a tűzre, de csak addig, amíg újra felforr.
Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd együtt üvegesre pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, és a tűzről levesszük.
Tálaláskor a zöldborsó tetejére kanalazunk belőle.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás aszalt szilva » Szalonnás édesburgonya » Szalonnás feltét pirítósra » Szalonnás burgonyasaláta
» Almás-szalonnás pecsenye » Szalonnás nokedli » Szalonnás rakottas » Szalonnás túrókrém
» Zöldborsófőzelék extra » Szalonnás lapcsánka » Szalonnás szendvicskrém » Szalonnás hagymás krumpli
» Anyu-féle zöldborsófőzelék » Szalonnás lencse » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Zöldborsófőzelék diétásan


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.