Tutireceptek.hu fejléc

Szalontüdő recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg türő,
60 dkg szív
kis fej vöröshagyma,
3-4 szem egész bors,
babérlevél,
só,
5 dkg étolaj,
5 dkg liszt,
cukor,
tejföl,
fokhagyma,
2 dkg ecetes uborka,
5-6 szem kapribogyó,
1 gerezd citrom,
fűszerpaprika,
3 dkg mustár,
törött bors,
ecet

Elkészítés:
A tüdőt és a szívet megmosom, vöröshagymával, egész borssal, babérlevéllel és sóval ízesített vízben puhára főzöm. Kiveszem a léből, kihűtöm, majd metéltre összevágom. A levet később felhasználom.

Cukorral pirított barna rántást készítek (a barnásra pirított rántásba beleteszem a cukrot és egy kicsit karamellizálom) és ehhez hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet, hámozott-reszelt ecetes uborkát, kapribogyót, citromhéjat, majd az egészet rövid ideig együtt pirítom és végül őrölt paprikát adok hozzá. Felengedem a tüdő főzőlevével és felforralom.

Ezután beleteszem az összevágott tüdőt, szívet. Mustárral, citromlével, sóval, borssal ízesítve készre főzöm, ecettel ízesítem.

Tejföllel meglocsolva, forrón tálalom, köretként zsemlegombócot adok hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalontüdő hagyományosan » Rakott sajtos hús » Sonkás burgonyakrokett » Nyírségi töltött karaj
» "Jénai" sertéssült » 30 perces csirkepörkölt. » Mustáros csülök » Csirkemellsonka
» Erdélyi füstölt kolbász » Baconbe tekert csirkemáj » Tavaszi tekercsek » Madárfészek
» Nyári rakottas » Mézes-narancsos csirke » Tejfölös husi » Gombás rakott hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.