Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalontüdő recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg türő,
60 dkg szív
kis fej vöröshagyma,
3-4 szem egész bors,
babérlevél,
só,
5 dkg étolaj,
5 dkg liszt,
cukor,
tejföl,
fokhagyma,
2 dkg ecetes uborka,
5-6 szem kapribogyó,
1 gerezd citrom,
fűszerpaprika,
3 dkg mustár,
törött bors,
ecet

Elkészítés:
A tüdőt és a szívet megmosom, vöröshagymával, egész borssal, babérlevéllel és sóval ízesített vízben puhára főzöm. Kiveszem a léből, kihűtöm, majd metéltre összevágom. A levet később felhasználom.

Cukorral pirított barna rántást készítek (a barnásra pirított rántásba beleteszem a cukrot és egy kicsit karamellizálom) és ehhez hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet, hámozott-reszelt ecetes uborkát, kapribogyót, citromhéjat, majd az egészet rövid ideig együtt pirítom és végül őrölt paprikát adok hozzá. Felengedem a tüdő főzőlevével és felforralom.

Ezután beleteszem az összevágott tüdőt, szívet. Mustárral, citromlével, sóval, borssal ízesítve készre főzöm, ecettel ízesítem.

Tejföllel meglocsolva, forrón tálalom, köretként zsemlegombócot adok hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalontüdő hagyományosan » Zacskós hús » Sült tarja nyárson » Fasírozott vagdalthúsból
» Rizottó darált hússal » Erdőszéli pikáns tarja » Bolognai cukkíni » Párolt rák
» Kemencében sült csülök. » Hústekercsek » Sárgarépás vagdalt » Spenótos-rukkolás rakottas
» Pulykás finomság » Jamaicai csirke » Corn chicken » Brokkolis csirkemell II.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.