Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szárazbab fõzelék recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg száraz, tarkabab
5 dl tejföl
3 evõkanál étolaj
3 evõkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
5 babérlevél
1 citrom
só, paprika ízlés szerint

Elkészítés:
A babot elõzõ este kiválogatom, megmosom, hideg vízben áztatom. Másnap reggel enyhén sós vízben, fokhagyma és babérlevél társaságában felteszem fõni. Az olajon üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát. Beleszórom a lisztet és világos rántást készítek. Hozzáteszem a paprikát, elkeverem 4 dl tejföllel, és amikor a bab megfõtt, beleteszem ezt a tejfölös, paprikás rántást. Készre forralom. Citromlével ízesítem.

Melegen, de nem túl forrón tálaljuk. Feltétnek vagdaltat vagy egy-egy, mindkét oldalán hirtelen kisütött, sonkaszeletet, vagy oldalast ajánlok.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefõzelék » Krumplifõzelék » Tejfölös szárazbableves » Salátafõzelék
» Sajttal rakott burgonya » Tepsis húsos galuska » Sajtos rakott krumpli » Sonkás vagy gombás batyu
» Grilltál » Hurkás rakott krumpli » Olcsó szardíniás csoda » Görög tepsis burgonya
» Mártásban sült csirke » Virslivel rakott zöldbab » Almás-mazsolás rizs » Burgonyapüré-torta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.