| Szardellás mártogató receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 4 személyre 1 doboz olajos ringli 3 dkg vaj vagy margarin 3 dkg finomliszt 2 dl tej 2 dl tejföl 1/2 citrom leve 2 gerezd fokhagyma 2 dkg szardellapaszta 1 mokkáskanál reszelt citromhéj 1 mokkáskanál törött fekete bors 1 csokor metélõhagyma Elkészítés: A ringlit dobozából kibontjuk, és leszûrjük. A kis haldarabkákat egészen apróra vagdossuk, és az olajjal együtt félretesszük. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a tejet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, sûrûre fõzzük. Beleöntjük a tejfölt, és egy-két percig együtt forraljuk. Ezután a feldarabolt ringlit az olajával együtt a mártáshoz keverjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, a citromlevet, a citromhéjat és a borsot is. A zúzott fokhagymát is belekeverjük, és éppen csak egyet forralunk rajta, máris lehúzzuk a tûzrõl. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott metélõhagymát, és befedve hagyjuk állni 10 percig. Tanácsok: Nagyon fûszeres, pikáns mártás. Nyers zöldségfélét (például karalábé- és sárgarépahasábokat) mártogathatunk bele. Bõrös virslivel, de pirított kiflidarabkákkal is fogyaszthatjuk. Száraz fehérbor, de sör is csúszik rá. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |