Tutireceptek.hu fejléc

Szárnyas aprópecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
2 kg burgonya
2 gerezd fokhagyma
20 dkg lecsó
10 dkg füstölt szalonna
ételízesítő
pirospaprika
őrölt bors
olaj

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A csirkemellet hasonló alakúra daraboljuk, megszórjuk ételízesítővel(vagy valamilyen fűszersóval)
A füstölt szalonnát kockára daraboljuk, zsírjából kiolvasztjuk, ezen a zsíron pirítjuk a csirkekockákat. Ízesítjük zúzott fokhagymával, megszórjuk kevés pirospaprikával, vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a lecsót. Míg összerottyan, addig kisütjük olajban a burgonyát, jól lecsöpögtetjük, és a végén a hússal összeforgatva tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel, mutatósabb lesz, és finom ízt kölcsönöz az ételnek.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös aprópecsenye » Ananászos szárnyas rizottó » Szárnyasragu leves » Csopaki aprópecsenye
» Bassói aprópecsenye » Szárnyas koktél » Göcsei aprópecsenye » Hortobágyi aprópecsenye
» Majorannás aprópecsenye » Csirkeszárnyas egytál » Aprópecsenye tárcsán » Gyors aprópecsenye
» Diós szárnyas-krémleves » Szárnyas hússaláta » Galyasági aprópecsenye » Zöldbabos aprópecsenye


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.