| Szárnyas aprópecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemell 2 kg burgonya 2 gerezd fokhagyma 20 dkg lecsó 10 dkg füstölt szalonna ételízesítő pirospaprika őrölt bors olaj Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A csirkemellet hasonló alakúra daraboljuk, megszórjuk ételízesítővel(vagy valamilyen fűszersóval) A füstölt szalonnát kockára daraboljuk, zsírjából kiolvasztjuk, ezen a zsíron pirítjuk a csirkekockákat. Ízesítjük zúzott fokhagymával, megszórjuk kevés pirospaprikával, vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a lecsót. Míg összerottyan, addig kisütjük olajban a burgonyát, jól lecsöpögtetjük, és a végén a hússal összeforgatva tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel, mutatósabb lesz, és finom ízt kölcsönöz az ételnek. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |