Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szarvassült recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szarvashús (karaj vagy comb)
3 fej hagyma
2 csokor petrezselyem
2 babérlevél
12 szem bors
citromhéj
10-15 dkg füstölt szalonna
0,5 dl olaj
2 dl tejföl


Elkészítés:
A húst gondosan megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük.

Egy tálba rétegezzük a húst a petrezselyemmel és a felkarikázott hagymával.

Fölforralunk 1 liter vizet, beledobjuk a babérlevelet, a borsot, és a citromhéjat, ízlés szerint sózzuk, ha kihűlt, a húsra öntjük, és 1-2 napig hűtőben lefedve, időnként rázogatva érleljük.

Sütés előtt a húst kivesszük a pácléből, szárazra töröljük, megtüzdeljük szalonnacsíkokkal, és a felhevített olajon, erős tűzön mindkét oldalát megsütjük, majd egy kevés leszűrt páclével felöntjük, és lassú tűzön, mindig egy kevés páclével pótolva a levét, puhára pároljuk.

Tejföllel meglocsolva párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült őzgerinc meggy-mártással » Rántott vadhúsos palacsinta » Bakonyi fácánmell sajtosan » Tejszínes-gombás szarvasragu.
» Vadászpástétom csőtésztával » Hamis vadas mártás » Vadas kicsit másképp » Őszi szarvasragu
» Vadraguleves cipóban » Fokhagymás vadlibamell » Fácánpörkölt » Fogoly kelkáposztában pácolva
» Fácán-sült » Kecskepörkölt » Bakonyi fácánmell » Szarvastokány erdei gombákkal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.