Tutireceptek.hu fejléc

Szarvastokány erdei gombákkal recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg szarvascomb,
3-4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál paradicsompüré,
2 dl fehérbor, 1
0-10 dkg vargánya és rókagomba,
1 babérlevél,
1 csokor petrezselyem,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl,
kakukkfű,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:
A húst ceruzavastagságú csíkokra vágjuk és megmossuk. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, ezzel tovább pirítjuk, majd belerakjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, szűkség szerint kevés borral meglocsoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott vargányát és a rókagombát. Babérlevéllel és vágott petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel sűrítjük.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdeigyümölcs-turmix » Erdei gyümölcsös torta » Erdei gomba székelyesen » Erdei gyümölcsös kehely
» Feketeerdei Meggytorta » Erdei szeletek » Feketeerdei kávé » Erdei gyümölcsös muffin
» Gofri erdei gyümölccsel » Erdei gyümölcsös bomba » Erdei gombaleves » Feketeerdei meggyes kuglóf
» Erdeigyümölcsös túrókrém » Gombás szarvastokány » Erdei szelet » Fekete-erdei vadász


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.