Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szederlepény mandulagrillázzsal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


A kevert tésztához:

150 g lágyvaj vagy margarin
100 g cukor
4 tojás (közepes méretű)
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor
50 g hámozott, őrölt mandula

A tetejére:

200 ml tejszín
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília 300 ml frissen préselt narancslé 80 g cukor 250 g szeder

A grillázshoz:

50 g hámozott, vagdalt mandula
70 g cukor

Elkészítés:


A tésztához keverőtálban, konyhai robotgéppel habosra keverjük a vajat. Apránként belekeverjük a cukrot, és tovább keverjük, míg sima és egyenletes nem lesz. Ekkor egyenként beletesszük a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük.
Két részletben, közepes fokozaton belekeverjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és mandulát. A tésztát (26 cm átmérőjű, kikent) torta – vagy lepényformába töltjük, tetejét elsimítjuk.
A tetejéhez a pudingport jól összekeverjük a tejszínnel.
A narancslevet és cukrot edényben felforraljuk. A tejszínes pudingport a tűzhelyről levett narancslébe keverjük, utána keverés közben jól felfőzzük. A kész pudingot, ha kissé lehűlt, a tésztalapra kenjük.
A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, és elosztjuk a pudingon.
A grillázshoz a mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül, keverés közben aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk.
A mandulás karamellt elosztjuk a szeder tetején.
A formát az előmelegített sütő rácsára rakjuk, és megsütjük a süteményt.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

A lepényt a süteményrácsra helyezett formában hűlni hagyjuk, majd tálra tesszük.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fagylaltos meglepetés » Mákos Duna-hullám » Túrós batyu (Kata-féle) » Rebarbarás morzsasüti
» Francia mákos fincsi krémes » Körtés süti » Krémsajttal töltött máktorta » Csokoládés eper tejszínhabbal
» After eight sütemény » Túró Rudi torta » Mogyorós kocka sütés nélkül » Epres-krémes palacsinta
» Gesztenyés méhkas » Gyümölcsös joghurtkocsonya » Rumos bukta » Citromos szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.