Tutireceptek.hu fejléc

Szederrel töltött sertéskaraj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 kg csont nélküli karaj
30 dkg szeder
20 dkg gépsonka
70 dkg erdei gomba (szegfűgomba, vargánya, rókagomba)
1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
1 dl fehérbor
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
A karajt hosszában félbevágjuk, kinyitjuk, és kiklopfoljuk, sózzuk. Az így elkészített hús közepére elterítjük a szeletelt gépsonkákat, majd erre elosztjuk a szedret, és henger alakúra felcsavarjuk.
Sütőfóliába tekerve 180 Celsius-fokos sütőben 1 órát sütjük.
Közben elkészítjük a gombaragut: a vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szegfűgombát egészben és a darabolt vargányát és rókagombát, sózzuk borsozzuk, ráöntjük a fehérbort, és készre pároljuk.

Tanácsok:
Vigyázzunk, hogy a gombák szét ne párolódjanak!

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Cilumiluci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hússal töltött alma » Töltött cukkini paleósan » Rántott töltött máj » Sertéskaraj pásztor módra
» Túrós töltött karalábé » Töltött csirke olaszosan » Töltött kovászos uborka » Töltött lilahagyma
» Diós hússal töltött alma » Sajttal töltött tojás » Cserkész töltött burgonya » Töltött-rántott sajt
» Csirkemájjal töltött karaj » Húsvéti töltött pulykamell » Töltött karalábé » Töltött finom cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.