Tutireceptek.hu fejléc

Szedres lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg sütőmargarin vagy vaj
15 dkg porcukor
14 dkg liszt
5 tojás
1, 5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
csipet só
szeder
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
1, A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 8 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

2, A margarint habosra keverjük 7 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd ehhez a keverékhez adjuk a lisztet, a sütőport, a langyos tejet és a citromhéjat.

3, Végül kanállal hozzákeverjük a tojásfehérjét.

4, Kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, beletesszük a szedret, majd kristálycukorral elkevert fahéjjal a tetejét megszórjuk.

5, Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis lepény » Cseh túrólepény » Húsos lepény » Meggyes-Csokis lepény
» Franciska almás lepénye » Meggyes-cseresznyés lepény » Gombaragu krumplilepényen » Gombás-hagymás lepény
» Joghurtos sajtos lepény » Juhtúrós Lepény Albi módra » Horthy lepény » Házi barackos lepény
» Mórabórás lepény » Joghurtos lepényke » Gyors túrós lepény » Túrós lepényke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.