Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szedres tiramisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
200 gr piskotatallér
250 gr mascarpone
250 gr félzsíros túró
300 gr fekete szeder
1 csg vaniliás cukor
1 kanál cukor
másfél dl ribizli vagy szederlikőr
méz

Elkészítés:
Krém: a mascarponét, a túrót és a két féle cukrot keverjük el egy üvegtálban, majd ízesítsük fél deci likörrel és jól keverjük el.(ettől enyhén bíbor szinű lesz)
Rétegezés: Mély üveg vagy műanyag tálkának az aljára tegyünk egy sor piskótatallért egymás mellé, de lehet kicsit egymásra is. Csepegtessük le mindegyiket a likörrel.
Erre aztán símítsunk el egy réteg krémet.
Erre tegyünk egy sor hideg fekete szedret, amelyet lecsepegtetünk mézzel.
Erre egy sor piskótatallér, lecsepegtetve likörrel.
Erre símítunk ismételten egy réteg krémet.
A tetejét hibátlan szemű fekete szederrel díszítjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
- a szedret előző nap szedjük le, lemosva csuma nélkül tegyük 1 éjszakára hűtőbe.
- ha több likört teszel bele, erősebb lesz a szine és ízesesebb
- a mézpergető ajánlott, mert nem kell sok a szederre.
- ez kb 3 adag 300 gr tálka
de érdemes rögtön a kétszeresével kezdeni... mert nagyon finom! Gyerekeknek csak kostolót szabad adni, mert a likör

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Rzsók


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos tiramisu golyó » Tiramisu tortának » Tiramisu máshogy » Pudingos *tiramisu*
» Tiramisu muffin » Fogyis tiramisu » Túrós tiramisu torta » Kókuszos Tiramisu másolt
» Szedres-túrós finomság » Tiramisu másképp » Tiramisu szelet » Túrós tiramisu
» Banános brownies tiramisu » Tiramisu szelet(finom) » Egyszerű tiramisu » Tiramisu by Rita


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.