Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

# 1 nagy fej vöröshagyma
# 60 dkg pityóka (krumpli)
# 2 evőkanál étolaj
# 2 babérlevél
# 1 kiskanál pirospaprika
# 20 dkg füstölt kolbász
# 2 dkg liszt
# 1 dl tejföl
# só
# esetleg erőspaprika

Elkészítés:
lkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott, apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott pityókát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehámozzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a pityóka már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még
5-10 percig kíméletesen főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve
tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon kiadós és ízletes leves.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székely sertéscsülök » Diétás székelygulyás » Almás csirke székelyesen » Májgaluska székelyesen
» Székelykáposzta mifelénk » Gombabefőtt székelyesen » Székelykáposzta diétásan » Diétás székelykáposzta
» Székely káposzta » Székelykáposzta másképp » Székelykáposzta Update1 » Tepsis csülök székelyesen
» Székelygulyás » Székelykáposzta gerslivel » Székelykáposzta » Székely gomba


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.