Tutireceptek.hu fejléc

Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

# 1 nagy fej vöröshagyma
# 60 dkg pityóka (krumpli)
# 2 evőkanál étolaj
# 2 babérlevél
# 1 kiskanál pirospaprika
# 20 dkg füstölt kolbász
# 2 dkg liszt
# 1 dl tejföl
# só
# esetleg erőspaprika

Elkészítés:
lkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott, apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott pityókát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehámozzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a pityóka már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még
5-10 percig kíméletesen főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve
tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon kiadós és ízletes leves.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székelykáposzta gerslivel » Diétás székelykáposzta » Székelykáposzta mifelénk » Székely gomba
» Székely lecsó » Székelykáposzta Update1 » Székely szelet » Székelykáposzta másképp
» Hagymasaláta székelyesen » Székely sertéscsülök » Erdélyi székelykáposzta » Székely sütemény-diós
» Erdei gomba székelyesen » Almás csirke székelyesen » Gombabefőtt székelyesen » Májgaluska székelyesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.