Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta mifelénk recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
5 dkg zsír
3 gerezd fokhagyma
2-3 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
2 paprika
1 paradicsom
1 kg savanyú káposzta
4 dl tejföl
5 dkg liszt

Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk.
A zsírban a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Sóval és köménymaggal megszórjuk, beletesszük a paprikát, a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk (kb. 30 perc).
A káposztát közben kimossuk, levét kinyomkodjuk. A káposztát a félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább főzzük, és amikor a hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Ha kell, utánaízesítünk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi székelykáposzta » Székelykáposzta light » Diétás székelykáposzta » Székelykáposzta másképp
» Székelykáposzta diétásan » Kovászos uborka, mifelénk » Székelykáposzta gerslivel » Székelykáposzta
» Székelykáposzta Update1 » Bográcsos székelykáposzta » Sonkával töltött batyu » Virslis-krumplis golyó
» Tabulé » Mazsolás túrógombóc » Gyergyói rakott puliszka » Ipolyparti pulykacsemege


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.