Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta mifelénk recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
5 dkg zsír
3 gerezd fokhagyma
2-3 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
2 paprika
1 paradicsom
1 kg savanyú káposzta
4 dl tejföl
5 dkg liszt

Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk.
A zsírban a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Sóval és köménymaggal megszórjuk, beletesszük a paprikát, a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk (kb. 30 perc).
A káposztát közben kimossuk, levét kinyomkodjuk. A káposztát a félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább főzzük, és amikor a hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Ha kell, utánaízesítünk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székelykáposzta light » Bográcsos székelykáposzta » Diétás székelykáposzta » Kovászos uborka, mifelénk
» Székelykáposzta másképp » Székelykáposzta gerslivel » Székelykáposzta Update1 » Székelykáposzta diétásan
» Erdélyi székelykáposzta » Székelykáposzta » Hagymás bab » Sajtos rakott hús
» Sólet ropogós libacombbal » Sült krumplikása » Gombás burgonya » Sajtos-brokkolis csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.