Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta ( Update 1 ) recept

Kategória:


Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta,
3-4 evőkanál olaj,
1/2 kg kicsontozott csirkemell filé
2 közepes vöröshagyma,
2-3 csipet bors,
só, pirospaprika.

Elkészítés:
A savanyú káposztát átöblítjük, maja felforrósított olajon, kevergetés közben megdinszteljük, közben apránként vizet adva hozzá, puhára pároljuk.

Pörkölt alapot készítünk...
A megtisztított és igen apróra vágott vöröshagymát olíva olajon aranysárgára pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és összezavarjuk némi pirospaprikával. Egyetlen perc alatt, folytonosan kevergetve megpirul. Vigyázzunk rá, nehogy megégjen!
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, és a pirított hagymához keverjük. 2-3 percig együtt dinszteljük őket, majd sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy a húst ellepje.
Fedő alatt fél puhára főzzük az ételt. A főzés időtartama természetesen a hústól függ! Fehér húsok esetén általában bő félóra elég, vörös húsok 45-50 perc alatt sem mindig puhulnak meg eléggé.
Amikor a káposzta majd nem megfőtt, a pörköltet összekeverjük a káposztával, és együtt főzzük tovább, készre.

Tanácsok:
Ízlés szerint tejföllel tálalható.


A receptet beküldte: muffin


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizlihab (update 1) » Update muszaka » Párolt káposzta Update1 » Kakaós csiga (Update 1)
» Update1 babapiskóta » Madártej (Update 1) » Túrós szelet (Update 1) » Lángos muffin (Update 1)
» Stíriai metélt (Update 1) » Székelykáposzta » Túrórudi torta Update 1 » Máglyarakás (Update 1)
» Rakott káposzta Update1 » Túrógombóc (update1) » Székelykáposzta diétásan » Bográcsos székelykáposzta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.