Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szerb húsgombócok csülökkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg kicsontozott sertéscsülök,
1 zsemle,
1 tojás,
2 evőkanál olaj,
1 vöröshagyma,
15 dkg rizs,
só,
1 evőkanál pirospaprika,
1-1 mokkáskanál piros- paprika- és paradicsompüré,
1 evőkanál reszelt sajt.

Elkészítés:
A húst a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlével együtt átdaráljuk, összegyúrjuk a nyers tojással és megsózzuk. Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, megsózzuk, paprika- és paradicsompürével ízesítjük. Felforraljuk, majd a húsmasszából vizes kézzel apró gombócokat formálunk és belerakjuk. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd beleszórjuk a jól megmosott rizst is, és annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje. Ismét lefedjük, s nagyon kis lángon az egészet megpuhítjuk. Ha gazdagabban szeretjük, tálalás előtt meghinthetjük egy kevés reszelt sajttal is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú bab csülökkel » Csevap (Szerb specialitás) » Szerb királyok máktortája » Szerb gombás zakuszka
» Kímélő kocsonya csülökkel » Szerb sós pite » Gyuvecs (szerb recept) » Bugonyaleves csülökkel
» Aszalt szilvás húsgombócok » Sutus leves csülökkel » Gibannyica (szerb rétes) » Bableves füstölt csülökkel
» Gyümölcsös fűszerbor » Húsgombócok sajtmártással » Káposztaleves csülökkel » Szerb burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.