Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos csirkemell grillezett padlizsánnal. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
• két kisebb, filézett csirkemell
• egy jó nagy padlizsán
• 1,5 dl tejszín
• 2 evőkanál vaj
• 2 evőkanál olíva olaj
• kevéske fehérbor
• 60 dkg hámozott, konzerv paradicsom
• ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket, besózom, majd megforgatom a szezámmagban. Utána mindkét oldalukat megsütőm egy serpenyőben forró vajon, amihez hozzáadok egy kis fehérbort is. Ezután felgöngyöljük a csirkemelleket, hogy tálaláskor szép kerek szeleteket vághassunk. A szószhoz a darabolt paradicsomot felfuttatom a tejszínnel egy másik serpenyőben. Sózom, borsozom, összeforralom és már kész is. A padlizsánt szeletekre vágom, besózóm és tíz percig állni hagyom, hogy kieressze magából a kesernyés ízeket. Utána egy kis olivával meglocsolva a sütőben grillezem őket. Amint megpirultak, tálalhatok is.


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-túrós csirkemell » Sajtos-barackos csirkemell » Áfonyás csirkemell » Almás csirkemell.
» Magos csirkemellsaláta » Kapros-túrós csirkemell » Töltött csirkemelltekercs » Grillezett tarja whiskyvel
» Szezammagos buci » Banános-baconos csirkemell » Kakukkfüves csirkemell » Zöldborsós csirkemell
» Csípős csirkemell csíkok » Színes csirkemell » Szegfűszeges csirkemell » Grillezett padlizsán


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.