Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos-mustáros szűzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 sertés szűzpecsenye,
2 fej hagyma,
2 cikk fokhagyma,
olívaolaj,
2 evőkanál szezámmag,
1 evőkanál magos mustár,
fűszerpaprika,
zöldfűszerek ízlés szerint (petrezselyemzöld aprítva, majoránna, bazsalikom),
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
só,
bors;

a körethez:

30 dkg krumpli (héjában megfőzve, majd meghámozva és lereszelve),
10 dkg liszt,
1 tojás,
1 evőkanál vaj,
só,
petrezselyemzöld;

a panírozáshoz:

tojás,
zsemlemorzsa,

olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A szűzpecsenyét megmossuk, és másfél centi vastag szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben felhevített olajon a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát, majd visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a mustárt, megszórjuk szezámmaggal, ízesítjük a zöldfűszerekkel, majd egy kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a tejföllel elkevert lisztet, és összeforraljuk. A körethez a lereszelt burgonyához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Ezután liszttel meghintett deszkán vékony rudakat formálunk belőle, és hosszúkás darabokra felvágjuk. Végül a rudacskákat tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült szűzpecsenye » Zöldborsós szűzpecsenye » Töltött szűzpecsenye » Szűzpecsenye töltve
» Szűzpecsenye egyben sütve » Rakott szűzpecsenye » Beregi szűzpecsenye » Sajtos szűzpecsenye.
» Cseréptálas szűzpecsenye » Bajor szűzpecsenye » Szezámmagos szűzpecsenye » Vargányás szűzpecsenye
» Sült hús ananásszal » Születésnapi csirke » Tejszínes, kapros csirke » Hamis rántott csirkecombok



Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.