Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos sós ropogós recept

Kategória:


Hozzávalók:
30 dkg tk. tönkölyliszt
1 kis pohár joghurt
25 dkg teavaj

szódabikarbóna

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pár órára hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkaasztalon kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
Sóval, szezámmaggal megszórjuk.
ujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyevágóval, vagy pizzavágóval.
Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben.

Tanácsok:
Én nem mindig pihentetek órákat.

Ezt a tésztát már édesre is készítettem. Egy kicsi xilitet tettem a tésztába. Tölteléknek lehet karobos-xilites, fahéjas-xilites, kókuszos-xilites. Kinyújtottam, megkentek kis vajjal, és megszórtam valamelyik töltelékkel, majd feltekertem, és fél-1cm-esre vágtam. Kis csigákat sütöttem.

(Képek megtekinthető az adatalapomon!)


A receptet beküldte: ttimeaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos sütőtökkrém » Gyümölcsropogós » Ropogós sajtos stanglik » Krumplis ropogós
» Almás ropogós » Szezámmagos, sós rúd. » Ropogós tészta zöldséggel » Gombaropogós
» Sajtos ropogós » Velőropogós » Ropogós garnélarák » Magos ropogós
» Ropogós sajtos tallér » Finn ropogós gofri » Cukkini ropogós tésztában » Tökropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.