Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos sós ropogós recept

Kategória:


Hozzávalók:
30 dkg tk. tönkölyliszt
1 kis pohár joghurt
25 dkg teavaj

szódabikarbóna

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pár órára hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkaasztalon kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
Sóval, szezámmaggal megszórjuk.
ujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyevágóval, vagy pizzavágóval.
Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben.

Tanácsok:
Én nem mindig pihentetek órákat.

Ezt a tésztát már édesre is készítettem. Egy kicsi xilitet tettem a tésztába. Tölteléknek lehet karobos-xilites, fahéjas-xilites, kókuszos-xilites. Kinyújtottam, megkentek kis vajjal, és megszórtam valamelyik töltelékkel, majd feltekertem, és fél-1cm-esre vágtam. Kis csigákat sütöttem.

(Képek megtekinthető az adatalapomon!)


A receptet beküldte: ttimeaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos sütőtökkrém » Tepsis ropogós burgonya » Szezámmagos sajtos rúd » Ropogós kacsamell
» Szezammagos buci » Ropogós burgonyaszirom » Cukkini ropogós » Kakaós ropogós
» Töltött ropogós pogácsák » Ropogós karfiol mártással » Ropogós müzliszelet » Magos ropogós
» Szezámmagos sós aprósgok » Ropogós padlizsánsaláta » Metéltropogós » Gombaropogós vagy krokett


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.