Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos sós ropogós recept

Kategória:


Hozzávalók:
30 dkg tk. tönkölyliszt
1 kis pohár joghurt
25 dkg teavaj

szódabikarbóna

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pár órára hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkaasztalon kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
Sóval, szezámmaggal megszórjuk.
ujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyevágóval, vagy pizzavágóval.
Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben.

Tanácsok:
Én nem mindig pihentetek órákat.

Ezt a tésztát már édesre is készítettem. Egy kicsi xilitet tettem a tésztába. Tölteléknek lehet karobos-xilites, fahéjas-xilites, kókuszos-xilites. Kinyújtottam, megkentek kis vajjal, és megszórtam valamelyik töltelékkel, majd feltekertem, és fél-1cm-esre vágtam. Kis csigákat sütöttem.

(Képek megtekinthető az adatalapomon!)


A receptet beküldte: ttimeaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós tallérok » Ropogós gyömbéres hering » Gyümölcsropogós » Céklás ropogós
» Cukkini ropogós tésztában » Szezámmagos mézes csirke » Túrós spagettiropogós » Burgonyás cukkinis ropogós
» Sólet ropogós libacombbal » Zöldropogós » Ropogós müzliszelet » Kapros cukkiniropogós
» Szezámmagos sós aprósgok » Ropogós sajtos lapok » Sajtropogós liszt nélkül » Ropogós sajtos stanglik


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.