Tutireceptek.hu fejléc

Szezámos csirke mézes mázzal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell nagyobbacska csíkokra vágva
A páchoz:
őrölt fehérbors

1 teáskanál cukor
1 evőkanál fehérbor
1 evőkanál szezámolaj
A bundához:
1 felvert tojás
1 púpos evőkanál liszt
1/2 evőkanál keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
1/2 dl ásványvíz
kevés só
A mézes mázhoz:
2 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
2 evőkanál ketchup
1/2 evőkanál fehérborecet
Valamint:
szezámmag

Elkészítés:
A csirkecsíkokat bepácoljuk, egy napot is hagyhatjuk állni. Ha összeértek az ízek, elkészítjük a tésztát a bundához, belemártjuk a csirkedarabokat, és bő olajban barnára sütjük. A mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a kész húst, és megszórjuk szezámmaggal. Köretként zöldséges rizst készítünk hozzá

Tanácsok:
Én műanyag, fedeles edénybe szoktam tenni a falatkákat, és miután megszórtam őket, ráteszem a fedelet és jól összerázom, így egyenletesen oszlik el a szezámmag rajtuk.

Mochta


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas finomság » Jászsági csirkemáj » Gombás csirkemell » Fokhagymás csirke baconban
» Csirkenyárs » Mézes-körtés darafelfújt » Sajtos csirkemell U1 » Mézes kókuszcsók
» Csirkemellfilé sonkában » Almás csirkemellfilé » Mézes tejszelet » Sörben sült csirkecomb
» Berber csirke » Csirke Fu Yung módra » Csípős csirke » Gombás csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.