Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva

A páchoz:

őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette)



cukor

1 evőkanál fehérbor

1 evőkanál szezámolaj

A bundához:

1/2 csésze liszt

1/4 csésze keményítő

csapott teáskanál sütőpor

1 felvert tojás

2 evőkanál olaj

2/3 csésze víz

kevés só

A mézes mázhoz:

1/8 csésze méz

1/4 csésze cukor

1/8 csésze ketchup

1 evőkanál fehérborecet

A pirított tésztához:

1-2 evőkanál sötét szójaszósz

1 kávéskanál chiliszósz

1 kávéskanál kristálycukor

1 kávéskanál borecet

1/2 kávéskanál só

1/2 kávéskanál kukoricakeményítő

6-7 evőkanál langyos víz

Elkészítés:
A csirkecsíkokat bepácoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük.
A bunda alapanyagaiból sűrű palacsintatésztát készítünk, a csirkedarabokat megmártjuk benne, majd wokban bő olajban kisütjük.
Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, és beleforgatjuk a kisült, lecsepegtetett húst, megszórjuk szezámmaggal.
A pirított tésztához spagettit vagy kínai tojásos tésztát főzünk, leszűrjük, wokba öntjük, majd a többi hozzávalóval ízesítjük, és kicsit átsütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított mogyorótorta » Vargányaragu tésztával » Pirított burgonya » Vega pörkölt tésztával
» Jávai piritott zölgség » Bundázott csirkefalatok » Szezámmagos csirkefalatok » Pirított zsemlekocka
» Pirított chilis húscsíkok » Piritott dara leves » Pirított csirke gombával » Azték csirkefalatok
» Ázsiai leves rizstésztával » Sajtos csirkefalatok » Kínai pirított tészta » Anna pirított mája


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.