Tutireceptek.hu fejléc

Szilvalekváros derelye (2.időszak) recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg tk. tönkölyliszt
1 tojás
kb 1dl víz


Valamint:
szilvalekvár (házi! cukor nélküli)
4 evőkanál olaj
korpovit keksz darálva

A tálaláshoz:
xilit
őrölt fahéj

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjuk.

2. Egy lábasba teszünk fel vizet forrni, adunk hozzá sót.

3. A tésztát késhegynyi vékonyra nyújtjuk (téglalap alakúra).
Félbehajtjuk- ez lesz a felezővonal.

4. Kis kupac lekvárt kanalazunk a tészta egyik felére, aztán a másik felét ráhajtjuk, és a tészta közöket összenyomkodjuk.

5. Derelye vágóval szétdaraboljuk.

6.Közben a darált korpovit kekszet kevés olajon pirosra pirítjuk. Nem nagyon, mert könnyen megéghet.

7. A forró, lobogó vízbe tesszük a derelyéket, és ha feljöttek a víz tetejére, akkor még egy pár percig főzzük.

8. Korpovit morzsába forgatjuk.

9. Tálalásnál fahéjjal, és xilittel megszórjuk.


A receptet beküldte: ttimeaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvalekváros gőzgombóc » Sült, túrós derelye » Rakott túrós derelye » Szilvalekváros kelt gombóc
» Lekváros derelye » Húsos derelye » Szilvalekváros papucsok » Szilvalekváros sütemény
» Szilvalekváros kalács » Szilvalekváros barátfüle » Sokmagos kenyér » Túrógombóc - gríz nélkül
» Szezámmagos sós ropogós » Zabpelyhes-mandulás cookie » Túrós-Brownie » Kókuszos kölesgolyó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.