| Szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel receptHúsételek Hozzávalók: A csirkéhez: 2 teáskanál ötfűszerkeverék 2 csillagánizs 3 evőkanál szójaszósz 1 rúd fahéj 1 teáskanál szárított chili 1 evőkanál barnacukor 4 egész csirkecomb Valamint: 1 evőkanál fehérborecet 16 szem szilva A körethez: 5 dkg kókuszreszelék 20 dkg jázminrizs Elkészítés: Keverjük össze a fűszereket és a cukrot egy nagy tálban, alaposan forgassuk meg benne a csirkecombokat. Fedjük le és lehetőség szerint 1 éjszakán át lefedve hagyjuk pácolódni. Másnap 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben kb. 35 percig süssük a combokat a páclével együtt. A kimagozott és félbevágott szilvákat forgassuk össze a fehérborecettel és halmozzuk a már majdnem megsült combokra. A sütőt 170 fokra visszavéve süssük további 20 percet, ezalatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz. Amíg elkészül a hús a jázminrizst főzünk meg kétszeres mennyiségű vízben, ízlés szerint sózva. A kókuszreszeléket pirítsuk meg száraz serpenyőben. Ezzel szórjuk meg az elkészült illatos rizst és tálaljuk a sült csirkéhez. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |