Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg máj
25 dkg szilva
2 dl vörösbor
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 evõkanál paradicsompüré
3 evõkanál olaj

szemes bors
kakukkfû
babérlevél

Elkészítés:
A megtisztított, de egészben hagyott marhamájat egy kevés olajon hirtelen megsütjük, majd egy másik edénybe áttesszük. A visszamaradt olajban a karikákra vágott zöldséget megpirítjuk, a paradicsompürével, a vörösbor felével és vízzel felengedjük. A májra öntjük, sóval, kakukkfûvel, babérlevéllel, szemes borssal fûszerezzük, és lefedve kis lángon puhára pároljuk. Ezután a májat kivesszük, és felszeleteljük. A mártást turmixoljuk, a szilvát (mirelit is jó) belerakjuk, és öt-nyolc percig pároljuk. A szilvás mártást a felszeletelt májra öntjük, és párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos-szilvás püspökkenyér » Szilvás tekert hús » Szilvás szelet (update 1) » Szilvás lepény 2
» Csokis-szilvás kocka » Szilvás babapiskótás » Szilvás túrófelfujt » Szilvás lepény ♥
» Aszalt szilvás húsgombócok » Túrós szilvás muffin » Szilvás-mákos kalács » Szilvás gombóc kásképp
» Szilvás morzsás » Bihari szilvás tekercs » Tejfölös-szilvás lepény » Szilvás lepény kelesztve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.