Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg máj
25 dkg szilva
2 dl vörösbor
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 evõkanál paradicsompüré
3 evõkanál olaj

szemes bors
kakukkfû
babérlevél

Elkészítés:
A megtisztított, de egészben hagyott marhamájat egy kevés olajon hirtelen megsütjük, majd egy másik edénybe áttesszük. A visszamaradt olajban a karikákra vágott zöldséget megpirítjuk, a paradicsompürével, a vörösbor felével és vízzel felengedjük. A májra öntjük, sóval, kakukkfûvel, babérlevéllel, szemes borssal fûszerezzük, és lefedve kis lángon puhára pároljuk. Ezután a májat kivesszük, és felszeleteljük. A mártást turmixoljuk, a szilvát (mirelit is jó) belerakjuk, és öt-nyolc percig pároljuk. A szilvás mártást a felszeletelt májra öntjük, és párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás desszert » Kedvenc szilvás sütink » Szilvás süti updet 1 » Szilvás sütemény
» Aszaltszilvás csoki kocka » Szilvás gombóc kásképp » Fahéjas-szilvás crumble » Mákos-szilvás püspökkenyér
» Szilvás tekert hús » Szilvás lepény ♥ » Kefíres szilvás sütemény » Szilvás kavart
» Szilvás kényeztetés :) » Aszaltszilvás húsgombóc » Szilvaszósz » Illatos szilvás pite


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.