Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás-mazsolás hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

8 szelet közepes vastagságú hús (marha, sertés, pulykamell)
25 dkg aszalt szilva
15 dkg mazsola
2 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
vörösbor

bors
olaj

Elkészítés:
Elkészítés:

A húst besózom, enyhén megszórom borssal. A hosszában felszeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát olajon hirtelen átfuttatom, ráteszem a hússzeleteket. Kevés vörösbort öntök alá, átsütöm. Megszórom az aszalt szilvával és a mazsolával. Ráöntök még 2-3 dl vörösbort, és tovább párolom.

A puha húst húst tálra helyezem, a szaftot enyhén behabarom, ha kell, öntök alá még vörösbort, és a húsra locsolom.

Köretként párolt rizst kínálok hozzá.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás-mazsolás sütemény » Vecsési töltött hús » Kuruc pecsenye » 5 fűszeres keleti csirke
» Lecsós-szelet » Pongyolás csirkemell » Csirkegöngyöleg » Őszibarackos csirkecomb
» Kukoricás rántott karaj » Tepsiben sütött csirkecomb » Mustáros tarjaszeletek » Dióval rántott csirkemell
» Tepsis csirkemell gombával » Majorannás aprópecsenye » Finom csirkefalatok » Spanyol csirke II.


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.