Tutireceptek.hu fejléc

Szilvával töltött krumpis pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg sárga burgonya
30 dkg szilva
1 tojás
8 dkg porcukor
liszt, amennyit a burgonya felvesz
fahéj,
só, zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben feltesszük főzni.
A szilvát megmossuk, apró kockára vágjuk, fahéjjal, porcukorral összekeverjük,állni hagyjuk többször átkeverjük.
A megfőtt burgonyát letisztítjuk, majd áttörjük, kicsit hűlni hagyjuk.
A cukrozott, fahéjazott szilvát szűrőkanálba tesszük, a levét felfogjuk, jó lesz öntetnek!
Áttört burgonyából, lisztel tojással tésztát készítünk, kinyújtjuk 5-8 mm vastagságúra, majd nagyméretű pogácsákat szaggatunk. 1 teáskanál cukrozott szilvával megtöltjük, és félbehajtjuk, megnyomkodva, hogy a szilva ne jöjjön ki, majd zsiradékban kisütjük, mint a hagyományos krumplis pogácsát!
Fahéjas porcukorral meghintjük, de a lecsöpögött szilvalével is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Finom, délutáni nasi!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: PINKTÓBER


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött karaj, másképpen » Fini pogácsa » Töltött paprika sütve » Hússal töltött tészta
» Fokhagymás diós pogácsa » Sonkával töltött kenyérke » Grillázzsal töltött ostya » Rántott töltöttkáposzta
» Töltött karaj liza módra » Hajtogatott túrós pogácsa » Erdélyi töltött káposzta » Borzas sajtos pogácsa
» Gombával töltött tojás » Töltött Virsli » Töltött patisszon » Töltött sertésborda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.