Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilveszteri malacfej recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db malacfej
1 kg krumpli
2 dl tej
5 dkg vaj
1 piros, 1 sárga 1 zöld kaliformai paprika
10 dkg máj konzerv
szalonna
1 dl sőr
4 db sóstangli
só és füszerek
20-30 szem zölborsó
30 dkg főtt rizs

Elkészítés:
Előzőnap a fejet jól megpucoljuk, a füleket is, és besózzuk ki milyen füszereket szeret befűszerezzük,


nylon zacskóba hűtőbe tesszük.

Másnap egy tepsibe tesszük a fejet, a fülekre fehérpapirból zacsót formálunk,(hogy megne égjenek)és a dl sőrbe egy villára szurjuk a szalonnát és azzal kenegetjük a fejet, elég sürün kb. 75-80 percig sütjük közepes lángon.

Közben a krumpliból pürét készitünk.Egy hosszukás tálra el simitjuk. Amikor szép piros a malacfej kivesszük és a tál közepére helyezzük.

Elkezdük disziteni a tálat (BABRÁS DE MEG ÉRI)

A nyakaköré a zöldborsot körül rakjuk,a kőzépsőre pedig egy vastag szelet sárgarépát teszünk ez a medál.

Két oldalt kisebb gombocokat 4 db 2-2 készitünk a rizsből,közben felszeleteljük a paprikákat és szépen izlésesen elrendezzük a tálon, nyomó zsákba tesszük a májkrémet és mindegyik gombocra rányomjuk az BUÉK A malachomlokára pedig az évszámot. Végre tálaljuk!!!!!!!!!!!!!!


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilveszteri vodka-narancs » Szilveszteri lencsesaláta » Szilveszteri bohém csülök » Szilveszteri puncs
» Szilveszteri bólé » Szilveszteri malacsült » Szilveszteri diótorta » Malacfej Sziveszterre
» Szilveszteri-tál » Szilveszteri sütemény » Szilveszteri buli-süti » Szilveszteri kókuszdió
» Bundás rostélyos » Pikáns karaj » Római ragu » Ez kínai-Max konyhájából


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.