| Szilveszteri malacfej receptHúsételek Hozzávalók: 1 db malacfej 1 kg krumpli 2 dl tej 5 dkg vaj 1 piros, 1 sárga 1 zöld kaliformai paprika 10 dkg máj konzerv szalonna 1 dl sőr 4 db sóstangli só és füszerek 20-30 szem zölborsó 30 dkg főtt rizs Elkészítés: Előzőnap a fejet jól megpucoljuk, a füleket is, és besózzuk ki milyen füszereket szeret befűszerezzük, nylon zacskóba hűtőbe tesszük. Másnap egy tepsibe tesszük a fejet, a fülekre fehérpapirból zacsót formálunk,(hogy megne égjenek)és a dl sőrbe egy villára szurjuk a szalonnát és azzal kenegetjük a fejet, elég sürün kb. 75-80 percig sütjük közepes lángon. Közben a krumpliból pürét készitünk.Egy hosszukás tálra el simitjuk. Amikor szép piros a malacfej kivesszük és a tál közepére helyezzük. Elkezdük disziteni a tálat (BABRÁS DE MEG ÉRI) A nyakaköré a zöldborsot körül rakjuk,a kőzépsőre pedig egy vastag szelet sárgarépát teszünk ez a medál. Két oldalt kisebb gombocokat 4 db 2-2 készitünk a rizsből,közben felszeleteljük a paprikákat és szépen izlésesen elrendezzük a tálon, nyomó zsákba tesszük a májkrémet és mindegyik gombocra rányomjuk az BUÉK A malachomlokára pedig az évszámot. Végre tálaljuk!!!!!!!!!!!!!! A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |