Tutireceptek.hu fejléc

Szilveszteri-tál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Egy nagy hosszukás tálca

1 malacfej
só, bors
5 dkg füstöltszalonna
30 dkg megfőtt rizs
50 dkg krumplipüre
8-10 db kis csemege uborka
15 dkg májkrém
15 dkg zöldborsó
Marinált paprika csikokra vágva
Egy nagy sárgarépa karikára vágott szelet

Elkészítés:
A malac fejet jól megpucoljuk, kefével be sozzuk.
egy napig hütőbe tesszük.
Tepsibe tesszük, pici vizet aláteszünk és sürün meg-meg kenegetjük a villára szurt szalonnával.
A fülére papir zacskót teszünk, hogy megne égjen

A krumplipürét elkészitjük, a tálrahelyezzük a szépen meg sült fejecskét, jobb oldara és baloldalra két - két rizsből nagygombocot készitünk, vizes kézzel.

A malacka nyakaköré szemenként a zöldborsóbol gyöngyöt rakunk köré, közepébe a sárgarépakarikát helyezzük el az a medálja.

A marinálpaprikát uborkákat csikokra vágva diszitgetjük a tálat.

A májkrémet nyomózsákba tesszük,és a rizsgolyócskákra rá nyomjuk B U É K (mindegyikre egy-egy betü legyen)

A malacka agyára meg az évszámot nyomjuk.


Igy tálaljuk.

Tanácsok:
A malacfejet úgy tesszük a tepsibe, hogy az orra felfelé álljun.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sváb hurka » Zöldcitromban pácolt lazac » Csirke toledói módra » Mustáros karajpecsenye
» Joghurtos csirkecomb » Sült csirke jól fűszerezve » Sült sertéstarja » Kibabcse
» Részeges disznó » Brazil csirke » Paprikás-szelet » Szezámos csirke mézes mázzal
» Rakott csirke olasz módra » Kínai mézes csirke » Mogyorós sertéscomb » Húsvéti tárkonyos bárány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.