Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilveszteri virslis lencsesaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávalók: 80 dkg lencse, 5 pár (10 szál) füstölt virsli, 1 nagy fej lila hagyma, 1 db tojás, 4 dl tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 db citrom kifacsart leve, 1 evőkanál mustár, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk, majd egy éjszakára beáztatjuk hideg vízben, majd másnap enyhén sós vízben készre főzzük és leszűrjük. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, ízesítjük sóval és a kifacsart citrom levével és sóval. Ezután hozzákeverjük a lencsét. A tojást megfőzzük, hideg vízben kihűtjük és felszeleteljük. A lila hagymát és a virslit vékonyan felkarikázzuk és a lencséhez adjuk, de kevés lila hagymát a díszítéshez visszatartunk. A tálalás előtt petrezselyemzölddel, vékonyan felvágott lila hagymával és vágott tojás karikákkal díszítjük és kínáljuk. tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis lencseleves » Virslis-krumplis golyók » Almás lencsesaláta » Virslis Rántott Palacsinta
» Majonézes virslisaláta » Lencsesaláta egyszerűen » Virslis tarhonya leves » Virslis rizs
» Virslis árpa » Szilveszteri lencsesaláta » Sajtos-virslis kígyórétes » Virslis rakottas
» Szilveszteri bohém csülök » Virslis rizottó » Szilveszteri buli-süti » Virslis lepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.