Tutireceptek.hu fejléc

Színes lecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 db kaliforniai paprika (citromsárga, narancssárga, piros, zöld),
2 piros paradicsompaprika,
2 vastag húsú, sárga színű magyar zöldpaprika,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 kisebb paradicsom,
3 evőkanál olaj,
10 dkg gomba,
1 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A paprikákat megmosom, lecsöpögtetem, és szeletekre vágom.
A megmosott paradicsomot felnégyelem, a gombát tisztítás után felszeletelem, a megtisztított vöröshagymát pedig karikákra vágom.
A forró olajon megfonnyasztom a hagymakarikákat.
Ezután a gombaszeleteket ráteszem, kicsit megsózom, és fedő alatt, saját levében puhára párolom.
Ha zsírjára visszasült, ráteszem a paprikaszeleteket, és ugyancsak megsózva, fedő alatt, üvegesre párolom.
Közben törött borssal meghintem.
Ha az egész üveges, a tűzről félrehúzom, belekeverem a piros fűszerpaprikát, a paradicsomszeleteket és a zúzott fokhagymát.
Újból fedőt teszek rá.
Ezután már csak addig párolom tovább, míg a paradicsom is átfő, de még nem esik össze.
Ekkor a lángról lehúzom az edényt, és belekeverem a tejfölt.
Már nem forralom.
Kovászos uborkával a legjobb!


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes sajtkrémleves » Lecsó nápolyi módra » Tejszínes pulyka » Sütőtökös tejszínes csirke
» Tejszínes eperkrém-leves » Sonkás tejszínes tészta » Tejszines hús 4 személyre » Virslis lecsó (update 1)
» Tojásos lecsó burgonyával » Színes diósaláta » Tejszínes raguleves » Vendégváró tejszines hús
» Kefires lecsó » Zöldséges-tejszines tészta » Tejszínes laskagomba » Tejszínes gesztenyetorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.