Tutireceptek.hu fejléc

Szintetizátor torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta

12 db tojás
6 ek víz
2 csomag vaníliás cukor
360 g porcukor
300 g liszt
7 ek cukrozatlan kakaópor
2 csomag sütőpor

Diókrém

4.5 dl tej
9 dkg liszt
20 dkg porcukor
30 dkg dió
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
6 ml rumaroma

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a vízzel, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük.
A tojásos masszához hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a kakaóport.
Ehhez a masszához végül keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Diókrém

A tejet a liszttel gőz fölött sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a a porcukrot, a margarint és a darált diót, majd hozzájön a rumaroma.
Töltjük a tortát.
A torta tetejét gőz fölött olvasztott csokoládéval és gőz fölött porcukorral felvert tojásfehérjével díszítjük. A szintetizátoron a félhangok kitkat-os csokoládé.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lime-os túrótorta » Almatorta fahéjmártással » Túró torta liszt nélkül » Mogyorókrémes lávatorta
» Brüsszeli almatorta » Zebratorta 3. » Ananászos keksztorta » Fügetorta friss fügéből
» Anika tejföl-tortája » Túrókrémes Charlotte-torta » Kedvenc kókuszgolyó torta » Egy tészta - négy torta
» Gumitorta » Epres-joghurtos torta » Csokis Palacsintatorta » Krumpli "torta"


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.