Tutireceptek.hu fejléc

Szőlő karamellben recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg fehér csemegeszőlő
20 dkg piros csemegeszőlő
8-10 szőlőlevél
20 dkg kristálycukor
1 dl rum
1 kávéskanál borecet vagy citromlé

Elkészítés:
Előkészítés: A szőlőt megmossuk, óvatosan leszemezzük, tiszta konyharuhában forgatva tökéletesen felitatjuk róluk a vizet. Minden szőlőszembe – oda, ahol a fürtről letéptük – egy-egy fogvájót szúrunk. A szőlőleveleket gondosan megmossuk, szárazra törölgetjük, és kibélelünk velük egy lapos tálat.
Elkészítés: A cukrot kisebb lábasba szórjuk, hozzáadjuk a rumot, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a citromlét/borecetet, hogy lassabban „szálasodjon”. A kezünk ügyébe készítünk egy hideg vízzel félig telt tálat. Egyenként a habosan forrdogáló karamellbe mártogatjuk a feltűzött szőlőszemeket, majd egy pillanatra azonnal a hideg vízbe mártjuk. A szőlőlevelekre halmozzuk, és mihamarabb elfogyasztjuk.

Tanácsok:
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 310 kcal

A receptet beküldte: Eve20


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézkaramellben sült banán » Szőlős pite » Szőlős metélt » Krémes szőlő saláta
» Szőlős süti » Édes szőlőlé télire » Szőlős túrótorta » Szőlőflip
» Krémsajtlepény kékszőlővel » Szőlős csirke » Szőlőhegyi rántott tojás » Libamáj szőlőmártással
» Töltött szőlőlevélkék » Kacsasült szőlővel » Tejfölös szőlőtorta » Szőlős metélt 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.