Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

1-2 evőkanál finomliszt
2 dkg Rama
A tésztához

20 dkg kristálycukor
egy csipet só
4 darab tojás
20 dkg finomliszt
40 dkg mag nélküli szőlő (kb. 40 szép szem)
6-7 dkg dióbél
20 dkg Rama

Elkészítés:
Elkészítés

A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Csipetnyit sózzuk, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát rászitáljuk, óvatosan összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. A masszát egy Ramával kikent, liszttel behintett 25x20 centis tepsibe simítjuk. A szőlőszemeket és a durvára vágott diót rászórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, nagyjából közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 27-30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlős metélt 2. » Szőlős-marcipános muffin » Szőlős csirke » Szőlős-sonkás tésztasaláta
» Szüreti szőlős batyu » Szőlős piskóta » Szőlős édesség » Szőlős rétes 2
» Szőlős-mazsolás muffin » Szőlős csirkepecsenye » Szőlős túrótorta » Szőlős-diós praliné
» Kókuszos-szőlős szelet » Zabkorpás, szőlős muffin » Szőlős grillázshenger » Szőlős-gombás saláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.