Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szüreti leveses káposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
5 fej közepes nagyságú fehér káposzta, 4 kg. sertéshús vegyesen (tarja, csülök, köröm, stb.) 2 kg. érett paradicsom, 1 kg. zöldpaprika, 1 kg. vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, só, kb. 3 liter friss, de édes must.

Elkészítés:
A káposztát kisebb, a húst nagyobb kockákra vágjuk. A paradicsomot negyedeljük, a paprikát kimagozva hosszában felszeleteljük, a vöröshagymát felkarikázzuk. Egy üstben alulra teszünk egy sor káposztát, majd egy sor húst, paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és meghintjük sóval. A rétegezést folytatjuk addig, amig van a hozzávalókból.Végül a tetejét is megsózzuk, az édes musttal leöntjük úgy, hogy az a benne lévőket teljesen ellepje.Szabad tűzön, előbb erősebb, majd gyenge tűzön készre főzzük.

Tanácsok:
Egyszerű étel, amit az egyéb elfoglaltságok miatt "csak tűzön hagytak".

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökmagos káposztasaláta » Nyers káposztasaláta » Céklás káposztasaláta » Alföldi káposztás csülök
» Káposztával rakott párizsi » Kelkáposztás csirke » Kelkáposztafőzelék » Káposztás kocka, cvekedli
» Káposztasaláta gazdagon » Káposztás burgonyafelfújt » Székenykáposzta » Káposztás juhtúrós nokedli
» Káposztás csülök » Magyaros rakott káposzta » Böjti káposzta » Péter töltött káposztája


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.