Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szüreti szőlős batyu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Töltelékhez:

1 tasak Eredeti puding vanília 40 g porcukor 300 ml szőlőlé
1 citrom reszelt héja
50 g mandula
150 g fehér szőlő

Kelt tésztához:

375 g búzaliszt
1 tasak instant Élesztő
100 g porcukor
1 tasak Bourbon Vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojásfehérje (közepes méretű)
150 ml joghurt
25 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:

1 tojássárgája (közepes méretű)
2 evőkanál tej

Díszítéshez:

100 g Decor Porcukor vaníliaízű
2 evőkanál szőlőlé

Elkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük. A szőlőszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük, és négy részre vágjuk. A mandulát apró darabokra vágjuk.

A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett 300 ml szőlőlével elkészítjük, majd gyakori átkeverés mellet hagyjuk kihűlni. A mandulát és a citrom reszelt héját a kihűlt pudinghoz keverjük.A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 50 x 20 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, végül 10 x 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle.A pudingkrémet a négyzetek egyik felén elosztjuk, a szőlőszemeket rárétegezzük. A tojássárgáját a tejjel habosra keverjük, és a tésztalapok széleit bekenjük vele.
A tésztalapok üresen hagyott felét a szőlőrétegre hajtjuk, széleit összenyomkodjuk. A batyukat az előkészített tepsibe helyezzük, tetejüket a maradék tejes tojássárgájával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3.-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc


A megsült batyukat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A porcukrot egy kis keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a 2 evőkanál szőlőlevet, és sima, sűrű mázzá keverjük. A mázat díszítőzsákba töltjük, majd a kihűlt batyukra különböző mintákat rajzolunk.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges batyu » Csirkés -Gombás batyu » Sajtos batyu » Karajbatyu
» Barackos batyu pudinggal » Almás batyum » Virsli batyuban » Sonkával töltött batyu
» Szüreti metélt » Sonkás-tarjás batyu » Szőlős limonádé » Alma batyuban
» Spenótos-sajtos batyu » Szőlős kacsa » Mazsolás túrós batyuk » Táska, vagy batyú, leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.