Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szűzérme parasztosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db szűzpecsenye szelet, 2 közepes fej vöröshagyma, olaj, 5 cl konyak, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál mustár, egy kiskanál cukor, 1 evőkanál paradicsompüré. Ízlés szerint só, őrölt feket bors, vágott petrezselyemzöldje

Elkészítés:
Az enyhén kiklopfolt szűzérméket megsózzuk, kevés olajon mindkét oldalát kissé átsütjük, a konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a és a borral felöntve fedő alatt pároljuk lassú tűzön. Kb 5-6 percig. Hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, a cukrot, végül a húst is és ebben fúzzük 6-8 percig. A végén frissen csipetnyi sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és tálaljuk párolt rizzsel vagy hasábburgonyával. Jófajta pincehideg vörösbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaporszósz parasztosan » Burgonyaleves parasztosan » Szűzérmék spárgával » Gombás szűzérmék
» Tepertőkrém parasztosan » Sertéskaraj parasztosan » Zöldborsós szűzérmék » Zsemlegombóc parasztosan
» Ropogós szűzérmék » Hagymatokány parasztosan » Szűzérme zöldborsmártással » Chilis-banános szűzérmék
» Zöldséges sertésbecsinált » Mustáros hús bundában » Kímélő kocsonya csülökkel » Rakott csirkemell gombával



Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.