Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tabbouleh recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
125 g kuszkusz
150 ml víz
6 db koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem
¼ kígyóuborka
2 szál újhagyma (helyettesíthető bébi póréhagymával)
1 citrom héja és leve
1 duci gerezd fokhagyma
3 ek extra szűz olívaolaj


Elkészítés:
1.A kuszkuszt egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, lefedjük, öt percig állni hagyjuk, míg a kuszkusz magába szívja a vizet.
2.A paradicsomot, az uborkát kis kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk és hozzákeverjük a kuszkuszhoz. A citrom lereszelt héját is rászórjuk.
3.A citrom levét, az olívaolajat és az összezúzott fokhagymát alaposan összekeverjük, sóval ízesítjük, majd ráöntjük a kuszkuszra és többször átforgatjuk.

Tanácsok:
Ez nem az igazi és eredeti Libanoni Tabboulé, de mi Francsiaországban mindig így készítettük el!

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Voltaire


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libanoni tabbouleh » Szicíliai narancssaláta » Káposztás parasztsaláta » Almás céklasaláta 2
» Csirkehússaláta metélttel » Magos csirkemellsaláta » Nyers vegyes zöldségsaláta » Friss fügesaláta
» Alma – banán saláta » Zöldbabos tonhalsaláta » Strassbourgi saláta » Saláta 2
» Csirkesaláta » Hamis, főtt majonéz » Tojás sali » Csicsókás zeller saláta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.