Tutireceptek.hu fejléc

Tálban sült palacsintatekercs recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
4 dkg cukor
40 dkg liszt
4 dl tej
szódavíz
Asütéshez: Vénusz olaj
A töltelékhez:
50 dkg túró
8 dkg aszalt szilva
8 dkg aszalt barack
2 tojás
10 dkg cukor
1 rúd vanília pépje
A krémhez:
5 tojás
8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl

Elkészítés:
A tésztához a tojást simára keverjük a cukorral, a liszttel, a tejjel és egy csipet sóval. Annyi szódavizet teszünk hozzá, hogy jól terülő, nem sűrű tésztát kapjunk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk.

A töltelékhez a túrót áttörjük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vaníliát, és összedolgozzuk a túróval, valamint az aszalt gyümölcsökkel. Végül a fehérjehabot is lazán beleforgatjuk. A töltelékkel betöltjük a palacsintákat, feltekerjük, kettévágjuk, majd kivajazott hőálló tálba tesszük. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. Beledolgozzuk a citromhéjat, a tejfölt, végül a habbá vert fehérjét. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A krém

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római tálban sült csirke » Lecsó római tálban » Csirkecomb római tálban » Húsos palacsintatekercs
» Palacsintatekercs » Kenyér sütőtálban » Rizses csirke római tálban » Marha római tálban
» Romai talban keszitett.. » Sertéshava római tálban » Libamáj római tálban » Borjúsült római tálban
» Csirkemáj római tálban » Római tálban sült csülök » Sült csülök Pataki tálban » Sündisznó (római tálban)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.