Tutireceptek.hu fejléc

Tálban sütött húsos babos tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 csomag Gyermelyi négytojásos orsótészta
50 dkg darált hús
10 dkg póréhagyma
2 ek. gorombára vágott petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj,

20 dkg zöldbab
2 db tojás
4 dl tejföl

só, őrölt fehérbors
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A húst pirítsd meg az olaj felén, majd sózd, borsozd, tedd rá a zúzott fokhagymát, és kevés víz hozzáadásával párold. Amikor majdnem puha, tedd rá a megtisztított, félkarikára vágott pórét és a petrezselymet. Három-négy percet tovább párold, és tedd félre.
A megtisztított, megmosott vagy mirelit zöldbabot sós forró vízben félig főzd meg, majd hideg vízben hűtsd le, majd csepegtesd le róla a vizet.
Roppanósra főzd a tésztát bő sós forrásban lévő vízben, szűrd le. Keverd össze óvatosan a párolt hússal, tojásokkal kikevert tejföllel és fűszerekkel, ha szükséges.
Vajazz és morzsázz meg egy tepsit vagy tálat. Tedd bele a tészta felét, majd a babot rendezd el rajta, és végül takard be a maradék tésztával. Szórd meg reszelt sajttal és előmelegített, 180 fokos sütőbe süsd pirosra. Sütőből kivéve pihentetesd öt percet, utána szeleteld és tálald. Adhatsz mellé külön tejfölt vagy mártást is.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós rakott tészta » Erdélyi szász mézes tészta » Sertéshava római tálban » Húsos burgonyás gomboc
» Csirkés tésztasaláta » Olasz zöldséges tészta » Csirkecomb római tálban » Húsos karfiolpúp
» Metélt babos mártással » Sonkás tésztasaláta » Bakonyi húsos leves » Töltött kagylótészta
» Babos hús csípősen » Édes-savanyú tésztasaláta » Tésztás csirke » Birkahúsos kukoricakása


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.