Tutireceptek.hu fejléc

Tapenade-dal töltött csirkemell-tekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 evőkanál magozott fekete olajbogyó,
2 db paradicsom meghámozva és kimagozva,
1 evőkanál kapribogyó,
½ dl olívaolaj,
2 egész csirkemell filé.

Elkészítés:
A csirkemelleket félbe vágjuk, majd az így kapott négy szelet mindegyikét vízszintesen háromnegyedig bevágjuk, kihajtjuk, és két fólia között vékonyra klopfoljuk, majd félre rakjuk.

Az olajbogyót, a paradicsomokat, valamint a kapribogyót az olívaolajjal együtt egy botmixerrel (vagy kisebb darálóval) darabosra aprítjuk.

Elővesszük a hússzeleteket, kiterítjük őket egymás mellé, majd a krémet a húsokra kenjük és feltekerjük. Hogy sütéskor ne essenek szét, fogpiszkálóval megtűzdeljük őket. A hústekercseket sütés előtt sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd előpirítjuk benne a húsokat. Amikor már minden oldaluk szép aranybarna, kevés vízzel felöntve készre pároljuk a töltött csirkemell.-tekercseket.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti töltött csirkemell » Töltött sült kifli » Rántott töltöttkáposzta » Töltött karalábé (Update1)
» Juhsajttal töltött paprika » Töltött tojás zöldborsóval » Sonkával töltött csirke » Diós hússal töltött alma
» Olasz töltött paradicsom » Hamis töltött karalábé » Sajttal töltött kiflik » Töltött sütőtök
» Gyömölcsös töltött kifli » Narancsos töltött keksz » Rizzsel töltött póréhagyma » Csirkés töltött padlizsán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.