Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tarhonya főzésének fortélyai recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Ez nem igazán recept, csak egyszerűsítése ennek a felettébb szeretett tésztaételnek.

50 dkg tarhonya
vagy
30 dkg tarhonya
vagy
lehet kevesebb is
hagyma, zöldpaprika, ízlés szerint
olaj ízlés szerint
erőleves kocka

Elkészítés:
A tarhonyát lehet simán zsiradékban felsütni, vigyázni kell vele, mert hamar leég.

Bár én sosem szoktam semmit alátenni, csak és simán a tésztát magában, majd amikor pirul már szépen, akkor öntök rá csak olajat és teszem rá a hagymát, amennyiben megköveteli a recept.

Amikor a kellő színe meg van, akkor a tarhonya méretének a duplája mennyiségű forró vízzel kell felönteni és hagyományos módon megpuhítani.

Nade! Van ennek könnyebb és gyorsabb formája is, a leforrázott tarhonyára még erőleves kockát kell tenni, összekavarni alaposan,majd a lábast lefedve,forró sütőbe téve, 30 perc után, kavarás, álldogálás nélkül, pergősre sült köretet kapunk.

Tanácsok:
Amennyiben finomabb köretet szeretnénk, érdemes a hagyma mellé nagyobb kockára vágott zöldpaprikát éss paradicsomot tenni, együtt tovább sütni.

Ha valaki szereti a mikróban történő sütés-főzést, még ettől is könnyebb módja, ha a tarhonyát a pirítás után egy üüvegedénybe téve, rá annyi forró vizet öntünk, amennyi egy ujjnyival ellepi.
Először a legmagasabb fokon 10 percig sütjük, utána még további 10 percig kevesebb fokozaton a puhulásig főzzük.

Pásztortarhonyánál a félig megpuhult tarhonyára érdemes ráönteni a felkockázott és kevés vízzel felöntött krumplikockákat, majd a legvégén a kész húst, netán virslit, ki hogy szereti.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Katinkaboszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos tarhonya » Magyaros rakott tarhonya » Betyáros tarhonya » Tarhonyás borsós csirkemáj
» Tarhonyás hús » Húsos-zöldséges tarhonya » Pásztortarhonya bográcsban » Tarhonyás rizottó
» Tarhonyás rakott zöldbab » Rakott tarhonya » Tarhonyás rakottas » Virslis tarhonya leves
» Tarhonyás csülök » Tarhonyás zöldborsóleves » Házi reszelt tarhonya » Gombás tarhonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.