Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tarka hús őzgerincben recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
35-40 dkg csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg csemegekukorica
15 dkg sajt
5 db tojás
2 evőkanál finomliszt
200 g szeletelt bacon

bors
majoranna
petrezselyem

Elkészítés:
1. A zöldségeket nem túl puhára megfőzzük, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.

2. A kockára vágott csirkemellet egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá kis majorannát, petrezselyemzöldet.

3. Hozzátesszük a hagymákat, borsót, sárgarépát, reszelt sajtot, óvatosan, de egyenletesen összeforgatjuk, majd a tojásokat kevés liszttel felverjük, és ráöntjük a húsos-zöldséges keverékre.

4. 2 őzgerinc formát kibélelünk baconnal, belöntjük a masszát, és ráhajtjuk a bacon végeit.

5. Kb. 50 percig sütjük.

Tanácsok:
Fogyasztható frissen, melegen krumplipürével, de egy nap pihenés és hűtés után hidegen szeletelve, salátával is kitűnő.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: napraforgó4.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarka tavaszi túró » Tarka palacsinta tekercsek » Tarka papagáj szelet » Tarka tésztasaláta
» Tarka kevert kuglóf » Tarkabarka omlett » Tarkabarka » Tarka-barka saláta
» Tarka, kevert süti » Nutellás tarka linzer » Tarkabarka szelet » Tarka boci-süti
» Tarka kifli (Kata-féle) » Tarkabarka pizza » Emese tarka kiflije » Tarka tavaszi saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.