Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tarka tavaszi saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6 személyre:

1 fejes saláta,
1 doboz (425 ml) csemegekukorica,
30 dkg paradicsom,
1 kígyóuborka,
2 különféle színű paprika,
1 főzőhagyma,
10 dkg olajbogyó,
3-3 ág kakukkfű, bazsalikom és petrezselyemzöld,
1 gerezd fokhagyma,
6 ek fehérborecet,
6 ek olívaolaj,
1-2 tk cukor, só, bors,
a díszítéshez friss zöld fűszerek

Elkészítés:
A salátát csíkokra metéljük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot cikkekre, az uborkát szeletekre, a paprikát falatnyi darabokra vágjuk. A főzőhagymát legyaluljuk. A saláta előkészített hozzávalóit összekeverjük az olajbogyóval.
A zöld fűszereket felaprítjuk, aztán a fokhagymát átnyomjuk présen. Az ecetet összekeverjük az olajjal, a zöld fűszerekkel meg a fokhagymával. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A salátára locsoljuk, rövid ideig állni hagyjuk, és szükség esetén utánaízesítjük. Friss zöld fűszerekkel díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 210 kcal

A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cézár saláta-szerűség » Ananászos kukorica saláta » Babos tésztasaláta » Téli vendégtál salátából.
» Paszuly-saláta » Csírás spenótsaláta » Vitaminsaláta túróval » Tarka-barka saláta
» Tzatziki saláta, paleosan » Cézár saláta 1924-Mexikó » Bazsalikomos csirkesaláta » Dzsingisz Kán salátája
» Almás káposzta saláta » Csülöksaláta » Lencsesaláta gombával » Joghurtos körtesaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.