Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tarkababos egytál bulgurral recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb vagy lapocka
20 dkg füstölt kolbász
20 dkg füstölt szalonna
1 csésze tarkabab
1 csésze bulgur vagy tarhonya
1 fej vöröshagyma
4 gerezd préselt fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 db füstölt ízű ízesítő kocka

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágva kisütjük, leszűrjük, a pörcöt félre tesszük.
Az előző nap beáztatott babot puhára főzzük, szintén leszűrjük.
A kisütött zsír felében megdinszteljük a felkockázott hagymát, bele tesszük a feldarabolt húst, fehéredésig pörköljük, majd megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt.
Míg fő, a szalonna maradék zsírjában megpirítjuk a bulgurt (vagy tarhonyát), felengedjük 2 csésze vízzel, s megfőzük.
Mikor a hús megpuhult, a szaftjába belemorzsoljuk a fültölt ízű kockát, beleadjuk a leszűrt babot, majd a bulgurt (vagy tarhonyát), a fokhagymát, a sült pörcöt és az egészet összeforraljuk.
Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, s amennyiben szükséges utánsózzuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos-csirkés egytál » Lecsós burgonyás egytál » Copfos egytál » Köles - egytál
» Kelbimbós egytálétel » Gyömbéres-lencsés egytál » Brokkoli bulgurral » Pikáns egytálétel
» Mexikói babos egytál » Tojásos, sajtos egytál » Karfiolos egytálétel » Sajtos egytál
» Ananászos csirkeegytál » Kínai egytálétel » Lecsós csirkemell egytál » Cukkinis egytálétel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.