Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 kiskanál őrölt tárkonylevél
2 dl tej
2 dl tejföl
1 tojás
diónyi vaj
1 evőkanál liszt
só, bors
1 citrom kifacsart leve
1 zsemle (levesbetétnek)
1 evőkanál olaj

Elkészítés:
A lisztet a vajon fehéredésig sütjük, majd az őrölt tárkonylevelet hozzákeverjük, és egy-két percig együtt pirítjuk.
Ezután a tejjel csomómentesre keverjük, majd nyolc deci vízzel felengedjük, csipetnyi sóval, őrölt borssal meg a citrom kifacsart levével ízesítjük, felforraljuk.
Végül a tejfölben simára kevert tojássárgát is belekeverjük, de már nem forraljuk fel.
Melegen, az olajon pirított zsemlekockákra merve tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tárkonyleves » Anna Tárkonylevese. » Hideg eperkrémleves » Ázsiai leves
» Kokojsza ( áfonya) leves » Vörösboros eperleves » Mozart-golyó » Csirkeleves indiai módon
» Áfonyás almaleves » Erdélyi salátaleves » Szegény leves » Laktató téli leves
» Tojásleves » Hagymás kukorica leves » Tejfölös kapor krémleves » Marhagulyás paleosítva


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.