Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos bárányragu leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg báránylapocka,
2 fej vöröshagyma,
3 sárgarépa,
3 fehérrépa,
1 cikk zeller,
5 dkg mirelit zöldborsó,
10 dkg gomba,
1 csomag tárkony,
1 dl tárkonyecet,
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
3 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
3 evőkanálnyi kis-kocka tészta

Elkészítés:
A lapockát megtisztítjuk, leforrázzuk, és apró kockákra vágjuk. Az előkészített és apróra vágott vöröshagymát előhevített olajon megfuttatjuk, beleforgatjuk a húst, és néhány percig együtt pirítjuk. Teszünk bele csipetnyi sót, felöntjük 1 liter vízzel, és hagyjuk főni. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a zöldborsóval, a megtisztított és cikkekre vágott gombával együtt a levesbe tesszük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, a tárkonyecettel, a megmosott és finomra vágott tárkonnyal, habarást készítünk, és állandó kevergetés mellett a levesbe öntjük, majd jól kiforraljuk. A kockatésztát forró, lobogó sós vízben megfőzzük, és a leveshez adjuk.

Tanácsok:
Tárkonyos levest nemcsak borjúból, hanem malachúsból, szárnyasból vagy halból is lehet készíteni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos bableves » Tejfölös karalábéleves » Nápolyi burgonyaleves » Gerslileves
» Kínai gombás csirkeleves » Tartalmas levesem » Gesztenyés gyöngytyúkleves » Bableves szalonnával
» Hideg finomfűleves » Patiszon leves » Almaleves » Öreganyám levese
» Mindent bele zöldségeleves » Erőleves » Tejfölös-kapros gombaleves » Erdei gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.