Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos csirke nyárson recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
90 dkg csirke comb (lehetőleg az alsó része)
1-2 evőkanál ételízesítő vagy szárnyas fűszerkeverék
1 nagyobb piros húsú paprika
egy kisebb csokor tárkony
1 közepes uborka
4 evőkanál olaj
1 kiskanál citromlé
ízlés szerint fokhagyma

Elkészítés:
A combokat lefejtjük a csontról, majd a húst három csíkra vágjuk. Közben a tárkonyleveleket apróra vágjuk, majd az olajba összekeverjük a fűszerkeveréket és a citromlevet. Ebbe a masszába a húsdarabokat alaposan belekavarjuk és 24 órára a hűtőben pácolódni hagyjuk.
Másnap a paprikát és az uborkát felkarikázzuk, majd a kettéhasított húscsíkkal, és a fokhagymával együtt (váltakozva) a nyársra húzzuk.
Ezt követően parázs fölött arany pirosra sütjük.

Tanácsok:
Grillezett zöldségekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas csirkemell U1 » Csirke kuglóf » Csirkemájjal töltött cékla » Jonatános csirke
» Spicces csirkemellsaláta » Tejszínes csirketokány » Tárkonyos mártás » Mézes csirke
» Gombakrémes csirkemell » Zöldborsós csirkeragu » Csirkemáj rizottó » Berber csirke
» Rakott csirke sütve » Csilis csirkenyárs » Csirke korma » Gyümölcsös csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.