| Tárkonyos krumpli lebbencs leves receptLevesek Hozzávalók: 2 fej krumpli, 1 fej hagyma, 3 marék fodros nagykocka, 2 teásk. izvarázs, 1,5 tk. vegeta, 1 tk örölt kömény, kicsi örölt tárkony, kicsi száritott zöldségzöld, 2 ev,tejföl , 1 kicsi vaj, 2 evk, olaj. Elkészítés: kicsi vaj ( ráma) és 1 evk olajon a negykockát megbarnitom, sürü vevergetés mellett, majd egy tálkába kiszedem a fakanállal, az összevágott apró vöröshagymát megdinsztelem és a maradék 1 evk olajat is hozzáteszem. a kockára vágott vagy ( karikára) krumplit hozzárakom, kicsit együtt is dinsztelem, majd rászórom az izvarázst, és a vegetát, és az örölt köményt, és egy teás kanál piros paprikát is szoktam hozzá tenni, össze keverem, majd 1 lit vizzel felengedem, megkavarom, és amikor elkezd főni, félig takarékra teszem, fedőt rá kicsit nyitva, 10 perc a forrástól, és beleöntöm a megpiritott tésztát, 5 perc igy lassan, majd a tejfölt egy kis levelével összekeverem, hogy ne legyen csomós, ha ez kész beleöntöm a levesbe, és megszorom tárkonnyal kb egy evökanálnyi ( nem puposan) és száritott zöldségzölddel persze többször is megkostolom a levét hogy elég sós... de nekem nem szokott kelleni sózni már, itt ráteszem a fedőt, és 1-2 perc mulva elzárom a tüzhelyt. 20- perc múlva ehető..... nálunk annyira bejött hogy 3 napja ezt főzők mint láttátok kicsi adagot fözök mert 3-an vagyunk és szeretem a frissen főtt hamit... 1-1 adag jut mindenkinek. jó étvégyat kivánok Tanácsok: a krumplis diéta, saját receptje... egyszerüt kerestem, és találtam nagyon finom és egészséges. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Mari20 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |