Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos pacal -leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Előfőzéshez:
1 kg pacal
2 vöröshagyma
2-babérlevél

2 szál petrezselyem-gyökér
2 szál sárgarépa
1 kisseb zeller
EK morzsolt tárkony
1 citrom leve
2 dl tejföl
1 EK liszt
1 vöröshagyma
só, bors

Elkészítés:
A pacalt először sok lében meg mossuk, és a fent írt fűszerekkel meg főzzük 3-4 óráig, majd alapossan meg mossuk, és aprókockára vágjuk.

A vöröshagymát meg dinszteljük, a pacalt rá dobjuk,sózzuk borsozzuk, és a meg tisztitott zöldséget aprókockára vágjuk,tárkonyt hozzáadjuk, kb 1 óráig főzzük, Most tesszük rá a citrom levét,
a tejfőlbe elkavarjuk a lisztet egy kis vizzel
hígitjuk,és a forró levesbe öntjük,és felforraljuk.

Ha gazdagabbra akarjuk esetleg nokeglit, vagy tarhonyát, vagy tésztát főzhetünk bele.

Tanácsok:
Bár milyen ételt készítünk csak a megfőtt puha húsra tegyük rá az ecetet,vagy citrom levet, mert máskép kemény marad a hús.

Ámbár a bármilyen halat készítünk azt előre citromozzuk akkor nem esik szét.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacal rántva » Sajtgaluska-leves » Tárkonyos csirkeraguleves » Tárkonyos csirkebecsinált
» Tárkonyos raguleves » Tárkonyos pulyka » Pikáns tárkonyos máj » Olasz gesztenyekrém-leves
» Tárkonyos ragu leves » Pacalleves » Babos pacal » pacal leves
» Tárkonyos sárgaborsóleves » Tárkonyos vitaminsaláta » Sütőtökpüré-leves » Sváb pacal-lencse saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.