Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos pulykaragu-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg f.pulyka felsőcomb (de készíthetjük cs.combból,cs.mellből is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba,(lehet konzerv z.borsó és gomba is), 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.

Elkészítés:
A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk.Ap apróra vágott v.hagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk.Ezután a kockákra vágott zöldségek,majd a borsó és a gomba következik.Felengedjük húslével (kockából is készíthető),tejszín habarással besűrítjük.Apróra vágott z.petrezselymet,finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét,pici sót. Ha konzerv z.borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

Tanácsok:
Aki nem szereti a gombát,el is hagyhatja,attól még tartalmas és finom leves marad.
Kevés tejjel lehet még "lágyítani" a leves ízén.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos kocsonya » Tárkonyos vitaminsaláta » Tárkonyos bableves » Tárkonyos sárgaborsóleves
» Tárkonyos őzragu. » Tárkonyos boszorkánysült » Tárkonyos zúzaragu leves » Dettuska tárkonyos levese
» Tárkonyos pulyka » Tárkonyos rakott zöldbab » Tárkonyos zúza » Tárkonyos lucskoskáposzta
» Tárkonyos májragu » Tárkonyos csirke nyárson » Tárkonyos bárányragu leves » Tárkonyos tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.